20218 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódRynek ma nam do zaoferowania różnorodne opakowania cukiernicze. Różnią się one między sobą rodzajem tworzywa, gramaturą papieru, sposobem składania, określoną budową czy samą też prezencją. Jak więc w gąszczu tych różnorodnych produktów znaleźć te najlepsze?
20206 sierpieńopublikowano przez Magdalena GłódInwestycja w opakowania ekologiczne w biznesie gastronomicznym to nie tylko wyraz troski o środowisko, ale i sposób na budowę pozytywnego wizerunku marki. Jak odnaleźć się pomiędzy praktyką a ekologią, i jakie ekologiczne opakowania na wynos wybrać?
20219 czerwiecopublikowano przez Magdalena GłódEko odnosić może się do wielu dziedzin życia, począwszy od żywności, przez kosmetyki, po odzież czy zakup sprzętu elektronicznego. Czy bycie eko pozwala ratować środowisko? Odpowiedź znajdziesz w naszym dzisiejszym wpisie!
20216 grudzieńopublikowano przez Magdalena GłódZmiana na rynku dotycząca produktów jednorazowych z plastiku dość istotnie wpływa na sposób podawania i pakowania posiłków i napojów. Więcej w najnowszym wpisie!
202131 marzecopublikowano przez Magdalena GłódPlastik rozkłada się bardzo długo. Wszelkie tworzywa sztuczne zalegają na wysypiskach przez dziesiątki lat. Stosowanie rozwiązań ekologicznych, to najlepszy sposób na to, by dbać o nasze środowisko naturalne.
20224 lutyopublikowano przez Magdalena GłódModa na food trucki przyszła do nas ze wschodu. To głównie w odległej Azji króluje jedzenie wydawane z przemieszczających się budek na ulicy. Co więcej, jedzenie to jest coraz lepszej jakości i obfituje w różnego rodzaju kuchnie świata. Jednak korzystając z takich usług, nie usiądziemy przy stoliku z daniem jak w restauracji. Dania wydawane są na wynos, zazwyczaj w jednorazowych opakowaniach, co jest świetnym rozwiązaniem!
20206 sierpieńopublikowano przez Magdalena GłódTorby papierowe i słomki to coraz popularniejsze produkty w wielu branżach, również w gastronomii oraz organizacji eventów. Decydując się na nie, pokazujemy klientom, że zależy nam na środowisku, idąc z duchem czasu odpowiedzialnego biznesu.
202116 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódOrganza jest to niezwykle delikatny w swoim wykonaniu materiał, który to wykonany został z cienkiej, bardzo drobnej siateczki, będącej elementem zdobniczym. W jaki sposób można wykorzystać organzę?
202112 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódWykorzystanie folii spożywczej, jak również i reklamówek ma bardzo szerokie zastosowanie. Produkty takie przydają się zarówno w domu, jak również i w sklepach. Jakie folie i opakowania wybrać do sklepu?
20226 lutyopublikowano przez Magdalena GłódCzystość w kuchni to podstawa. Żaden klient nie skorzystałby z usług danej kuchni, w sytuacji gdyby panował tam brud i nieporządek. Zachowanie czystości w kontakcie z żywnością to nie tylko główne wymogi sanitarne, ale również podstawowe standardy każdego człowieka. Jak zatem zadbać o czystość w lokalach gastronomicznych?
20222 lutyopublikowano przez Magdalena GłódCiepłe, chrupiące, pełne dobrego mięsa i warzyw oraz smakowitych sosów… Kto nie lubi burgerów? Z wielką chęcią zabieramy je na wynos, czy zamawiamy z dowozem do domu. Grunt w tym, aby to jedzenie, po pewnym czasie, czy przebytej drodze, nadal smakowało równie dobrze. Pracownicy gastronomii, zapewne wiedzą, jak ważne jest, aby ich danie było zapakowane w opakowanie, które zatrzyma ciepło i nie przeniknie zapachów z zewnątrz. Dzisiaj pod lupę weźmiemy najlepsze opakowania na pyszne burgery.
202116 listopadopublikowano przez Magdalena GłódZastanawiasz się w jaki sposób podać poczęstunek na imprezie? Zobacz nasze podpowiedzi!
202126 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódModa na ekologię niesie za sobą wiele zalet. Jeśli szukasz ekologicznych rozwiązań dla twojej restauracji, czekają cię niemałe zmiany.
20216 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódPoziom czystości w lokalu gastronomicznym odgrywa niezwykle ważną rolę, jeśli w grę wchodzi sukces danej restauracji, kawiarni czy innego punktu oferującego jedzenie. Co powinno znaleźć się w wyposażeniu każdego lokalu gastronomicznego?
202126 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódDo czego w gastronomii można wykorzystać papierowe opakowania? Pośród opakowań papierowych znajdziemy różnorodne produkty które sprawdzą się w każdym biznesie gastronomicznym.
202110 listopadopublikowano przez Magdalena GłódZastanawiasz się nad założeniem firmy oferującej dietę pudełkową ale nie wiesz od czego zacząć? Zobacz kilka naszych wskazówek!
202226 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódWybierając się do pracy czy do szkoły, niezwykle ważnym elementem jest zabranie ze sobą jedzenia. I tutaj pojawia się odwieczny problem - ale w co to wszystko zapakować? W czym zmieścić obiad, w co włożyć ciepłe bułeczki i jak zapakować samodzielnie wykonaną pizzę, aby dalej smakowała tak samo pysznie?
202112 listopadopublikowano przez Magdalena GłódNa jakie środki do utrzymania czystości w punktach gastronomicznych warto zwrócić uwagę? Sprawdź nasze propozycje!
202126 marzecopublikowano przez Magdalena GłódDostępne na rynku kubki do koktajli mają różną wielkość, formę zastosowanej pokrywki, dodatkowe elementy. W zależności od tego, co ma być w nich serwowane, takie też rozwiązanie można do tego dopasować.
20226 marzecopublikowano przez Magdalena GłódMikrofalówka jest urządzeniem funkcjonalnym, praktycznym i szczególnie przydatnym dla ludzi zabieganych. Czy wiecie jednak, które opakowania z jedzeniem można do niej włożyć? Jakie naczynia i opakowania można bezpiecznie podgrzewać w mikrofali? O tym przeczytacie w poniższym artykule!
20218 grudzieńopublikowano przez Magdalena GłódMasz food truck lub chcesz w niego zainwestować, ale nie wiesz w czym najlepiej podawać zrobione przez Ciebie burgery czy zapiekanki? O tym w najnowszym tekście!
202110 grudzieńopublikowano przez Magdalena GłódW dzisiejszym wpisie poruszymy temat odpowiedniego dobrania serwetek na stół. Zapraszamy!
202122 marzecopublikowano przez Magdalena GłódOprócz opakowań, w których posiłki są serwowane, niezwykle istotną rolę odgrywają także sztućce. Są one dodatkiem, dzięki któremu nie musimy martwić się o to, w jaki sposób danie skosztować.
202214 marzecopublikowano przez Magdalena GłódObecnie odpowiednie gospodarowanie odpadami jest obowiązkiem każdego państwa. Duża część śmieci zalegających na wysypiskach pochodzi właśnie z opakowań żywności. Wiele z nich na szczęście podlega recyklingowi. W które opakowania na wynos warto zainwestować?
20212 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódDawniej szklane, później częściowo plastikowe, dziś coraz częściej kubki papierowe na wynos stanowią idealne uzupełnienie zarówno dla małych lokali, jak również i dla dużych sieci. Dlaczego warto na nie stawiać?
202129 marzecopublikowano przez Magdalena GłódProwadzenie punktu gastronomicznego wymaga posiadania do niego odpowiedniego wyposażenia. Jednym z nich są na pewno pojemniki na sałatki, jake to stanowią niezbędny dodatek dla serwowanych potraw. Wybór odpowiednich modeli jest naprawdę bardzo duży.
202126 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódJakie opakowania najlepiej sprawdzą się w lokalach typu fast food – kebabie czy burgerowni? Przedstawiamy listę najlepszych rozwiązań dla Twojej restauracji.
202114 kwiecieńopublikowano przez Magdalena GłódZałożenie restauracji czy kawiarni, wiąże się przede wszystkim z ogromną inwestycją, z szeregiem działań do wykonania i ogromem prac, które należy powziąć, aby takie miejsce stworzyć. Od czego zacząć? Zobacz nasze podpowiedzi!
20218 czerwiecopublikowano przez Magdalena GłódNa idealny wygląd sali weselnej, a także i na wspaniałe wspomnienia dla małżonków i ich gości, wpływ mają wszelkie detale i szczegóły. Warto więc zadbać o akcesoria, które udekorują salę weselną. Na co warto zwrócić szczególną uwagę?
202127 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódEkologia jest w modzie! Zmiana opakowań gastronomicznych na rozwiązania ekologiczne to nie tylko sposób na minimalizację śmieci, ale i przyjazny wizerunek w oczach klientów.
202126 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódNa opakowaniach na wynos nie warto oszczędzać – muszą one nie tylko maksymalnie zabezpieczyć zapakowane jedzenie, ale i stanowią w pewien sposób wizytówkę firmy.
202124 marzecopublikowano przez Magdalena GłódKażdy producent żywności wie, jak ważną i istotną rolę odgrywa sposób pakowania przygotowanego jedzenia czy też sprzedawanych produktów żywnościowych. Jak więc to pakować?
20212 grudzieńopublikowano przez Magdalena GłódJeśli prowadzisz punkt gastronomiczny, to musisz pomyśleć o odpowiednich kubkach na napoje dla spragnionych klientów. Jak je wybrać? O tym w najnowszym wpisie!
202115 listopadopublikowano przez Magdalena GłódNa jakie opakowania na tort warto zwrócić uwagę? Odpowiedź znajdziesz w naszym dzisiejszym poradniku!
202224 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódKtóż z nas nie lubi frytek? To jedne z najczęściej wybieranych słonych przekąsek, które kochamy wszyscy. To właśnie one najczęściej kupowane są w knajpach czy restauracjach, ale też chętnie przygotowujemy je na obiady w domu. Najlepiej jednak smakują, wzięte z przydrożnej budki, na wynos i zjedzone na świeżym powietrzu, szczególnie wtedy, gdy są dobrze zapakowane.
202222 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódMrożenie żywności jest to jeden z niezwykle często wykorzystywanych sposobów na przechowywanie jedzenia, pozwalający zachować jego trwałość i świeżość na dłuższy czas. Dzięki mrożeniu przedłużona jest przydatność danych produktów do spożycia, przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich ich wartości odżywczych. Sens w tym, aby zrobić to poprawnie!
202211 marzecopublikowano przez Magdalena GłódZarówno w domach jak i lokalach gastronomicznych lodówka to główne miejsce, gdzie składujemy i trzymamy żywność. W ten sposób zachowujemy jej świeżość i bezpiecznie możemy korzystać z produktów, które wymagają niskiej temperatury. Często jednak pojawia się problem przenikania się wzajemnie zapachów produktów i półproduktów. Jak temu zaradzić?
202126 styczeńopublikowano przez Magdalena GłódCzas na ekologię! Coraz więcej biznesów decyduje się zamienić plastik na lepsze dla środowiska surowce.