Odbiór osobisty
Kategorie produktówKoszyk0,00 złUlubioneProduktyTwojeKonto
Nie znaleziono produktów
Wyszukiwanie zaawansowane

Najlepsze opakowania na wynos na kebaby

Najlepsze opakowania na wynos na kebaby

Jakie opakowania najlepiej sprawdzą się w lokalach typu fast food – kebabie czy burgerowni? Przedstawiamy listę najlepszych rozwiązań dla Twojej restauracji. 

Kebab Boxy – Pudełka na wynos 

Pośród opakowań najczęściej wykorzystywanych przy pakowaniu kebabów na wynos, pojawia się tzw. „Kebab Box” o różnych pojemnościach. Opakowania na wynos dla kebabów występują w trzech rozmiarach (duży, średni i mały) 1000 mililitrów, 500 oraz 750 mililitrów. Papierowe pudełka świetnie sprawdzą się też jako pojemnik na przechowywanie makaronów, potraw kuchni azjatyckiej. Można je poznać po okrągłej podstawie i zamykanym od góry wieczku. Często serwowane są w nich schoarma boxy, czyli mięsne danie razem z frytkami. 

W najprostszej wersji są wykonane z trwałego, powlekanego papieru, dzięki czemu świetnie pomieszczą ciepłe dania, takie jak kebab czy shoarma. Pudełka „Kebab-Box” na wynos dostępne są również w wersji z nadrukami – w tym z wyjątkowo popularnym nadrukiem „Smacznego” – miłym gestem w stronę gości naszego lokalu. Na pudełku można umieścić również swój własny nadruk. Jedną z flagowych usług hurtowni Decopak jest oferowanie spersonalizowanych opakowań do żywności. Metoda nadruku jest dobierana zgodnie z materiałem i przeznaczeniem. 

Frytki i inne dodatki – pudełka dwudzielne 

Frytki czy krążki cebulowe, to często serwowany w komplecie z hamburgerem czy kebabem „finger food”. Frytki również możemy zapakować w niemal każdy rodzaj pudełka – do wyboru są jednak też drewniane miseczki, rożki drewniane i papierowe czy kartonowe, małe pudełka. 

Wyjątkowo przydatne w kebabie lub burgerowni będą przede wszystkim pojemniki dwudzielne lub trójdzielne. Dzięki nim oddzielimy kebaba od sałatki, a zestaw zachowa pełną świeżość. Pojemniki dwudzielne najczęściej wykonywane są ze styropianu, w hurtowni Decopak można jednak znaleźć też ekologiczne opakowania jednorazowe wykonane z bioplastiku, trzciny cukrowej. 

Kubki na napoje na wynos 

Niemal każdy lokal serwuje napoje na wynos – coca cola, woda, ale i często napoje alkoholowe takie jak zimne piwo. Tutaj koniecznością jest zaopatrzenie się w kubki na napoje na wynos. Tutaj wybierać można pośród: 
 
Napoje zimne: 

  • szklanki szkłopodobne, najmocniejsze i najstabilniejsze ze wszystkich jednorazowych kubków na wynos
  • kufle jednorazowe do piwa, czyli gładkie, plastikowe szklanki o pojemnościach od 300 do 500 ml 
  • kubki PP, czyli klasycznie wykorzystywane kubki w dyspenserach, wykonywane z miękkiego plastiku

Napoje gorące: 

  • białe kubki papierowe, świetnie trzymające temperaturę napoju. Ich wyjątkowo korzystna cena sprawia, że wielu lokalom opłaca się wykorzystywać je również przy napojach zimnych. Ich przewagą nad plastikowymi kubkami na wynos jest biodegradowalność surowca. 
  • plastikowe filiżanki z poręcznym uchwytem

Sztućce na wynos 

Pakując zestaw na wynos, nie należy zapomnieć o zapewnieniu klientowi sztućców. Obecnie istnieje wiele rodzajów sztućców ekologicznych, stanowiących alternatywę dla wyrobów plastikowych – jeśli więc zależy nam na ekologii, możemy zdecydować się na sztućce ze skrobi kukurydzianej lub innych, kompostowalnych i biodegradowalnych bioplastików. Do jednorazowej zastawy stołowej warto dodać kilka serwetek ozdobnych z papieru.